El 19 de novembre se celebra Barcelona el 3r Rural Smart Grids, en el marc de l’Smart City World Congress

L’edició d’enguany, la tercera, del Rural Smart Grids tindrà lloc el proper 19 de novembre a la Fira de Barcelona en el marc de l’Smart City World Congress i sota el títol “Smart rural & city: un concepte, dues realitats”. La conferència inaugural anirà a càrrec del James Goodman, del Fòrum for the Future del Regne Unit i exposarà les especificitats del desenvolupament de la gestió smart a l’àmbit rural respecte a l’urbà, així com les sinèrgies que es poden generar.

El primer bloc de la jornada abordarà els models per a la transició energètica i el desenvolupament rural i urbà i paper de les Rural Smart Grids. En aquest apartat s’analitzaran els diferents models de negoci en energies renovables i Smart Grids, amb el rerefons de l’Economia Circular. Per una altra banda, es tractarà al voltant de la implementació de microxarxes en un entorn rural i les potencialitats de les Smart Grids al Parc Agrari del Baix Llobregat.

En el segon bloc, es tractaran diferents aspectes de la implantació de les TICs i d’infraestructures que permeten el desplegament de les Rural Smart Grids. Una ponència analitza els sistemes de transmissió d’informació i Smart Grids, des de la perspectiva de desenvolupament del territori i del model de negoci. També s’aborda l’extensió de les telecomunicacions i Smart Grids als entorns rurals i el desplegament de la fibra òptica al municipi de Centelles com a exemple. Finalment, un ponent explicarà com es pot gestionar la recàrrega del vehicle elèctric perquè aquesta sigui possible en entorns rurals.

En la mateixa jornada Carles Riba Romeva, president del col·lectiu CMES per a un nou model energètic i social sostenible, serà l’encarregat de presentar les conclusions de la jornada, al final de la mateixa.

Inscripcions

Programa de SMART rural & city: un concepte, dues realitats

Conclusions RSG 2013

Conclusions RSG 2012

This entry was posted in Noticies. Bookmark the permalink.

Deja un comentario